Tipy na výlety na paddleboardu | PůjčSiPaddleBoard

Tipy na výlety na paddleboardu v okolí Českých Budějovic

 

Chcete si vyzkoušet paddleboard, ale nevíte kam s ním vyrazit? Nevadí! Přinášíme vám 5 skvělých a vyzkoušených tipů na výlet s paddleboardem v okolí Českých Budějovic. Trasy jsou jednosměrné a po proudu řek.

Z ČB na Hlubokou

Ideální místo na vyplutí od náplavky pod Dlouhým mostem v ČB podél cyklistické stezky kolem vodáckého kanálu v Českém Vrbném až do přístavu na Hluboké n. Vltavou s výhledem na zámek Hluboká.

Počet jezů: 1
Délka: 10km
Čas: cca 4 hod.

Českým Krumlovem

Zažij plavbu krásným historickým jádrem města ČK s famozním výhledem na historické budovy centra, které jsou jedinečné z vodní hladiny.

Nalodění např. v kempu Nové Spolí
Vylodění v kempu U Trojice

Počet jezů: 4
Délka: cca 5,5km
Čas: cca 1,5-2hod

Z ČB klidně až do Purkarce

Vyplutí doporučujeme opět od Dlouhého mostu nebo až od mola v  Hluboké n. Vltavou (za zmrzlinou u mostu). Břehy řeky lemují lesy a krásné skalní útvary. Výlet doporučujeme ukončit v Purkareckém přístavu, kde je poblíž i místní Hospoda.

Počet jezů: z ČB 2 / z Hluboké žádný
Délka: z ČB cca 23km / z Hluboké cca 14km
Čas: z ČB cca 8hod / z Hluboké cca 4,5hod

Po řece Malši do ČB

Řeka s krásnou přírodou, kde nepotkáte ani živáčka.

Nalodění např. pod vesnicí Dolní Stropnice u modrého mostu a konec klidně až v centru města ČB. Místama podle počasí nízký stav vody, občas je tedy potřeba paddleboard popotlačit.

Počet jezů: 5
Délka: cca 14km
Čas: 4-5hod

Doporučujeme také vodní nádrž Lipno

Můžete doplout např. z Frymburka a Lipna n. Vltavou na Králičí ostrov nebo z Černé Pošumavý na ostrovy Malý a Velký Tajvan. Objevovat zákoutí a malebnou krajinu.

 

Už stačí pouze zapůjčit board a vyrazit na příjemný sportovní výlet! A nezapomeňte, u paddleboardingu zapojujíte celé tělo (vzpřímeně), zlepšíte smysl pro rovnováhu a samozřejmě fyzickou kondici (zapojujete velké skupiny sválů – lýtka na nohou, zádové a šikmé břišní svalstvo, svaly na rukou).